Witte Rook1M2 Podium
Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen. Dit uit zich in het bieden van werkperiodes als Artist in Residence en online publicaties.

Gelegen in de wijk Liniekwartier, een multiculturele buurt in de nabijheid van het station Breda bevindt Witte Rook zich letterlijk en figuurlijk op de grens tussen de intimiteit van sociale processen en de snelheid van het stedelijk leven. Witte Rook hecht grote waarde aan het delen van werkproces en ziet het publiceren hierover als een belangrijk onderdeel van de kunstenaarspraktijk.

Witte Rook heeft een Artist in Residence programma met werkperiode’s die variëren van drie weken tot twee maanden. Als criterium stelt Witte Rook dat de kunstenaar een omgeving nodig heeft om te komen tot werken, als inspiratie, onderzoek of interactie. In dit proces speelt altijd de vraag van wederkerigheid een rol: een omgeving geeft iets aan de kunstenaar, hoe kan de kunstenaar weer iets teruggeven aan de omgeving?

adres
Stationslaan 111, Breda
contactpersoon
Esther van Rosmalen
email
info@witterook.nu
website
www.witterook.nu


Stedelijk Museum Breda