Witte Rook

KOP

adres
Zaartpark Breda
contactpersoon
Esther van Rosmalen
email
info@witterook.nu
website
witterook.nu
Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen. Dit uit zich in het bieden van werkperiodes als Artist in Residence en online publicaties.

Gelegen in de wijk Liniekwartier, een multiculturele buurt in de nabijheid van het station Breda bevindt Witte Rook zich letterlijk en figuurlijk op de grens tussen de intimiteit van sociale processen en de snelheid van het stedelijk leven. Witte Rook hecht grote waarde aan het delen van werkproces en ziet het publiceren hierover als een belangrijk onderdeel van de kunstenaarspraktijk.

Witte Rook heeft een Artist in Residence programma met werkperiode’s die variëren van drie weken tot twee maanden. Als criterium stelt Witte Rook dat de kunstenaar een omgeving nodig heeft om te komen tot werken, als inspiratie, onderzoek of interactie. In dit proces speelt altijd de vraag van wederkerigheid een rol: een omgeving geeft iets aan de kunstenaar, hoe kan de kunstenaar weer iets teruggeven aan de omgeving?
ARCHIEF
16 okt 2022
Event Horizon
49m2 met Urša Prek
29 mei 2022
Danielle Roberts, Jui-Tsz Shiu en Hussel Zhu, Artist in Residence.
Presentatie en finissage van AIR Internationaal, AIR Binnenland en AIR Lokaal
14 nov 2021
Ole Nieling x John van Gils, het geluk.
Presentatie werkperiodes met een muzikale reactie van saxofoniste Hannah Koob
10 jul → 11 jul 2021
Vrouwenmantel Art Research Group & Mike Megens
expositie
27 nov → 29 nov 2020
Emmy Zwagers x Peter Bouwmans, .
expositie

Stedelijk Museum Breda