Presentatie en finissage van AIR Internationaal, AIR Binnenland en AIR Lokaal

Danielle Roberts, Jui-Tsz Shiu en Hussel Zhu, Artist in Residence.

29 mei 2022
Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen. Dit uit zich in het bieden van werkperiodes als Artist in Residence en online publicaties.

Het Artist in Residence programma heeft werkperiodes die variëren van drie weken tot twee maanden. Als criterium stelt Witte Rook dat de kunstenaar een omgeving nodig heeft om te komen tot werken, als inspiratie, onderzoek of interactie. In dit proces speelt de vraag van wederkerigheid een rol: een omgeving geeft iets aan de kunstenaar, hoe kan de kunstenaar weer iets teruggeven aan de omgeving?

Programma tijdens de Art Rendez Vous Breda Rondgang #13 — zondag 29 mei 2022.

AIR Lokaal: Danielle Roberts
Werkperiode: 2 t/m 29 mei
Danielle Roberts (in afbeelding - fotograaf: Massimiliano Murra): Magic Tea with the Artist. Met bezoekers wordt thee gezet en gedronken met behulp van de interactieve kunstinstallatie en het Magic Tea ritueel. Wil je tussen 11 en 21 mei het thee ritueel meemaken dan kan dat door je hier in te schrijven: magic-tea-with-the-artist.eventbrite.com.

AIR Binnenland: Jui-Tsz Shiu
Werkperiode: 9 t/m 29 mei
Jui-Tsz Shiu combineert installatie, video en sculptuur om herinneringen, perceptie en lichamelijkheid van plaatsen om te zetten in fysiek werk. Tussen realiteit en fantasie van een ervaring onderzoekt ze het mentale proces van nieuwe immigranten, door ruimtelijke objecten te beschouwen als metaforen en symbolen van spiritualiteit.

AIR Internationaal: Hussel Zhu
Werkperiode: 6 april t/m 29 mei
Hussel Zhu onderzoekt traditionele Chinese schilderkunst tijdens zijn residentie, zoals techniek, kleur en textiele kwaliteiten. Niet om deze te reproduceren, maar om zijn eigen twijfels, ervaringen en ‘verwesterde blik’ binnen deze traditie en cultuur te bevragen.

Witte Rook

adres
Zaartpark Breda
contactpersoon
Esther van Rosmalen
email
info@witterook.nu
website
witterook.nu