Atlas Initiatief

Stedelijk Museum Breda
Aan het Haveneiland ligt de voormalig Poolse viskotter 'Atlas', een kunstinitiatief van Stijn de Geus en Laura Schippers. Momenteel wordt het schip opgeknapt en omgebouwd tot een zeewaardig zeilschip. Tijdens de verbouwing vinden regelmatig kunstevenementen aan boord plaats.

Vanaf 2023 gaat de Atlas de wereldzeeën bevaren, waarbij het schip projecten van kunstenaars en wetenschappers gaat faciliteren op / naar / bij / in zee, afgelegen eilanden, kustgebieden en zeehavens.
NU

Installatie met sculpturen van Hanneke Giezen en een klankbeeld van Auke Prinsen

Hanneke Giezen, Nieuwe Vangst.

29 mei 2022, 12 u — 17 u.
Atlas initiatief is een onderzoeksschip voor kunst, wetenschap, innovatie en nomadisch leven in wording. Sinds 2015 is het Atlas initiatief onderdeel van het culturele gebied Haveneiland. De initiatiefnemers Stijn de Geus, jachtbouwer en Laura Schippers, kunstenaar hebben hier de ruimte gekregen om het schip ‘Atlas’ op te knappen en zelfvoorzienend te maken. Tussen de verbouwingen door vinden er regelmatig kunstevenementen aan boord plaats.

Programma tijdens de Art Rendez Vous Breda Rondgang #13 — zondag 29 mei 2022.

De Atlas, voormalige kabeljauwvisser, na ruim 25 jaar met andere kost aan boord. Alles veranderd en verplaatst, een nieuwe wereld is in aantocht. Een ware klimaatmigratie begint zich af te tekenen, nieuwe streekproducten dienen zich aan. Voor meer informatie over de kunstenaar: www.hannekegiezen.nl.
NU
29 mei 2022, 12 u — 17 u.
Hanneke Giezen, Nieuwe Vangst.
Installatie met sculpturen van Hanneke Giezen en een klankbeeld van Auke Prinsen
ARCHIEF
14 okt 2020
Pascal Bastiaenen
expositie

adres
Veilingkade 12, Breda
contactpersoon
Laura Schippers
telefoon
06-48073801
email
atlasinitiatief@gmail.com
website
www.atlasinitatief.org

Dankers & Megens