Kunstwandelroute door Tuinzigt en nagesprek over het tonen van kunst buiten de institutionele context

Stedelijk Museum Breda i.s.m. Stichting Wo Meine Sonne Scheint, Wandelsalon Wo Meine Sonne Scheint.

29 mei 2022
Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Het stadsmuseum richt zich op cultureel erfgoed en beeldende kunst. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Stadsprogramma NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt het museum aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Wo Meine Sonne Scheint is een kunstenaarsinitiatief, opgericht door Bas Ketelaars en Beatrijs Dikker in Rotterdam in 2013, met als doel het ondersteunen van kunstenaars bij het tonen van hun werk. In het bijzonder initiëren ze locatiespecifieke groepstentoonstellingen waarbij de nadruk ligt op het zichtbaar maken van het artistieke productieproces. Door de praktische en artistieke keuzes van kunstenaars herleidbaar te maken, wordt de toegankelijkheid van de kunstwerken voor een breed publiek vergroot.

Programma tijdens de Art Rendez Vous Breda Rondgang #13 — zondag 29 mei 2022.

Het locatiespecifieke project Wo Meine Sonne Scheint vindt van 21 t/m 29 mei plaats in de Bredase wijk Tuinzigt. Op de scheidslijn tussen privé en publiek staat de voortuin centraal in deze expositie. Negen kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland werken een week lang op locatie bij wijkbewoners in de voortuin, gevel of het kozijn, waarna de ontstane werken een week lang zijn te aanschouwen voor het publiek.

Locatie & Tijden:
Start wandeling: 13:00u buurthuis De Nieuwe Meidoorn, Meidoornstraat 115 Breda.
Start nagesprek: 15:00u Stedelijk Museum Breda, Boschstraat 22 Breda.

Stedelijk Museum Breda

openingstijden
di – vr 11 – 17 u za – zo 10 – 17 u
adres
Boschstraat 22, Breda
telefoon
076-5299900
email
info@stedelijkmuseumbreda.nl
website
www.stedelijkmuseumbreda.nl