Waarom lukt het sommige mensen een veilig bestaan op te bouwen en anderen niet? Waarom zijn mensen bang voor andere mensen? Hoe is het om op te groeien met een Roma-achtergrond?

Sinds 2016 werkt een team van de Academie voor Beeldvorming samen met de Bredase familie Hopic. In projectruimte NEXT in Stedelijk Museum Breda is een filmische vertelling op vier schermen, krantenartikelen en verschillende voorwerpen te zien, en maak je kennis met de levens van oma Hopic, haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen. “Wij zijn mens, net als jij,” aldus een kleinzoon. “Waarom zijn de kansen die we krijgen in het leven dan zo verschillend?” (R)oma: Een (familie)geschiedenis onderzoekt hoe je het verhaal van oma, Hajrija Salkanovic, en haar familie kunt vertellen en begrijpen. Met vier verschillende kunstenaars zijn ingrepen gedaan in het verhaal.

Op 14 november 2021 vindt de Nederlandse première van de film (R)oma: Een (familie)geschiedenis plaats in Chassé Cinema in Breda, daarna volgt een tournee door Nederland en Europa.

Een kaartje kopen voor de première kan gekocht worden via
chasse.nl

Meer informatie over de tentoonstelling in Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda

openingstijden
di – vr 11 – 17 u za – zo 10 – 17 u
adres
Boschstraat 22, Breda
telefoon
076-5299900
email
info@stedelijkmuseumbreda.nl
website
www.stedelijkmuseumbreda.nl