expositie & performance

Marylou Petot, Marylou’s Electronic Garden.

11 jul → 8 aug 2021
In samenwerking met Temporary Art Centre (TAC ) in Eindhoven exposeren we het interactieve licht - en geluidswerk van de Franse musicus Marylou Petot. Op 11 juli wordt de expositie geopend met een sferisch en experimenteel concert.

Al ruim dertig jaar is de biodiversiteit van ons Europese platteland schrikbarend verslechterd. Dit heeft een enorme impact op alle ecosystemen: 80% van de insecten is verdwenen als gevolg van intensivering van de landbouw, wat heeft geleid tot een daling van de vogelpopulatie van bijna 55% in de afgelopen decennia.
In een periode van drie jaar heeft geluid - en elektronica kunstenaar Marylou de natuurlijke soundscapes in het Camargue Park in Frankrijk opgenomen. Binnen deze periode ervoer zij de directe gevolgen van de afname aan akoestiek binnen de omgeving.

Marylou’s installatie Electronic Garden is een kunstmatige reconstructie van het verloren orkest van de vogels, waarin elke boom een uitstervende vogel voorstelt. De bezoekers worden uitgenodigd om dirigent te worden en het gezang van de volgens opnieuw te activeren via hun instrumenten ofwel; de vogelhuisjes.

De expositie is te bezoeken t/m 8 augustus. Kijk voor meer informatie op kop.nu/programma/#electronicgarden

KOP

adres
Veilingkade 6 Breda
email
mail@kop.nu
website
kop.nu