Art Cinema presenteert Gustav Deutsch: Film ist. 1-6 (1998)

Deze keer in Club Solo’s Art Cinema: de 16 mm film Film ist. 1-6 van de vorig jaar overleden Weense filmmaker, fotograaf en architect Gustav Deutsch (1952 – 2019). Film ist. 1-6 is deel 1 van een trilogie (1998/2002/2009) waarin Deutsch uitlegt wat film is. Dit doet hij op experimentele wijze en uitsluitend gebruikmakend van found footage. Gustav Deutsch staat bekend als archeoloog van de filmarchieven en is een meester in het found footage genre.

Het rijke oeuvre wat Deutsch nalaat beslaat een variatie van het betere Art House werk tot de experimentele film. De rode draad in zijn oeuvre is de zoektocht waar Deutsch zich sinds 1981 mee bezig hielt; wat is film of wat kan film zijn?
In 1998 formuleert hij een letterlijk antwoord op de vraag ‘wat is film?’

Film ist.:

1 Bewegung und Zeit
2 Licht und Dunkelheit
3 Ein Instrument
4 Material
5 Ein Augenblick
6 Ein Spiegel

Deutsch laat het aan de programmeur over om te bepalen welke delen hij toont en in welke volgorde. De enige voorwaarde is dat er minimaal drie delen getoond worden. Deze zondagmiddagfilm wordt vertoond op de originele drager en begint met een introductie over het werk en leven van Gustav Deutsch door Godard Bakker.

let op! andere locatie:
MotMot gallery, Belcrumweg 19, Breda
inloop 15.00


In verband met de Coronamaatregelen kunnen we in het café van Club Solo geen activiteiten organiseren. Art Cinema vindt daarom deze keer plaats in MotMot gallery. Daar kunnen alle voorzieningen worden getroffen. We kunnen geen horecafaciliteiten aanbieden, neem dus je eigen versnapering mee.

Er is een maximum van 30 personen mogelijk.
Reserveer je plaats door een mail te sturen naar info@clubsolo.nl

MotMot gallery

openingstijden
vrij – za 12 – 23 u zo 12 – 18 u
adres
Belcrumweg 19, Breda
website
www.electronbreda.com/motmot