Breda Jazz Festival fotografen hebben uit 22.000 foto’s 50 foto’s geselecteerd die voor hen de essentie van het festival vangen

50 Jaar Breda Jazz Festival

29 mei 2022
De Stichting Breda Jazz Festival organiseert sinds 1971 een jaarlijks terugkerend vrij toegankelijk Jazz Festival in het centrum van Breda. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers — inmiddels al meer dan 125! Het is de traditie dat het festival begint op Hemelvaartsdag en duurt vier aaneengesloten dagen.

Programma tijdens de Art Rendez Vous Breda Rondgang #13 — zondag 29 mei 2022.

Dankzij een zeer succesvolle crowdfunding realiseert Breda Jazz Festival niet alleen een eigen Blind Wall, maar is er ook budget voor het organiseren van een fototentoonstelling. De Breda Jazz Festival fotografen zijn de archieven ingedoken en hebben uit 22.000 foto’s 50 foto’s geselecteerd die voor hen de essentie van het festival vangen.

Deze tentoonstelling was niet mogelijk geweest zonder de toestemming en ondersteuning van Johan van Gurp (stadsarchief Breda), Ramon Mangold (conservator) en onze eigen festival fotografen Hans Kloppert, Stefan Oomes, Frank Pellens en Jack Sweres (coördinator). Heel veel dank voor alle energie, liefde en aandacht die zij hierin hebben gestoken!