INBLIK Radio

StadsGalerij Breda
INBLIK Radio is een platform en een ruimte voor artistiek onderzoek, gestart in januari 2020. Wij maken live radio en podcast in samenwerking met andere kunstenaars, collectieven en communities.

INBLIK plaatst zich op het snijvlak van media en kunst. Wij bevragen het medium radio door onze experimentele houding uit de kunsten hierop los te laten. Een podcast aflevering mag dus schuren en minder comfortabel of conventioneel zijn, omdat we juist in het onwennige veel over elkaar en de wereld om ons heen kunnen leren.

“Wij herformuleren hoe radio te maken en beluisteren en nemen traditionele opvattingen niet voor lief. Ook ruis en ruimte, stilte en twijfel mogen er zijn. Zo gaan we op zoek naar andere vormen van ervaren, vertellen, en met elkaar zijn.”

INBLIK Radio is een alternatief podium voor kunst, wij vertegenwoordigen en maken ruimte voor non-traditionele vormen van makerschap. Fluïde collectiviteit en open source-mentaliteit zijn verweven in onze kern. In de praktijk betekent dit dat anderen onderdeel kunnen worden van INBLIK, als deel van het onderzoek of in de organisatie.

INBLIK is op zoek naar een werkmethode waarbij autonomie niet defensief wordt ingezet maar offensief, waarin auteurschap niet een individueel artistiek doel is maar een gedeelde ruimte.
ARCHIEF
11 jul 2021
INBLIK Radio
audio

Drift